Nachtvlinderwerkgroep

(via: https://www.ivn.nl/afdeling/hardenberggramsbergen/nachtvlinders)

Sinds april 2016 hebben we een nachtvlinderwerkgroep. Rutger Bremer (eerste coördinator), Julian Overweg, Ron Goosselink en John Roeden hebben een startbijeenkomst gehouden op 6 april. Wind en regen sloegen tegen de ruiten en de nachtvlinders waagden zich niet op straat. Binnen was het gerieflijk en daar werden de plannen uitgevouwen. Die zien er als volgt uit:

▪ Op 26 april, , 21 mei, 1 juni en 3 juni (nachtvlindernacht) gaan we onze eerste ervaringen opdoen in De Koppeltuin (april), op Tiengemeten (mei) en in het Engelse bos (juni).
▪ We zijn een lerende werkgroep. Met behulp van onze al rijkelijk gevulde boekenplank met hulp van de Vlinderstichting gaan we stapsgewijs onze kennis uitbreiden. We willen geen specialisten club zijn, maar een toegankelijke open werkgroep. Iedereen is welkom. Hou de website en facebook in de gaten als je mee wil ervaren wat de wonderlijke nachtvlinderwereld te bieden heeft.
▪ We bestrijken in onze studie zoveel mogelijk biotopen: natuurgebieden, graslanden, waterrijk gebied, bossen, heide en stedelijk gebied.
▪ We willen graag illustreren hoe divers de (nachtelijke) natuur in en rondom Hardenberg is. Onze waarnemingen vinden hun weg naar waarneming.nl.
▪ We willen zoveel mogelijk mooie foto’s maken. Dat helpt bij het determineren, maar geeft ook een beeld van de schoonheid van de nachtvlinderwereld. Dus: fotografen gezocht!
▪ En uiteraard gaan we onze ‘toolkit’ optuigen met onder andere natuurvriendelijke lichtvallen.

Huidige coördinator: Julian Overweg
Facebookgroep (alleen leden): https://www.facebook.com/groups/NachtvlinderwerkgroepHardenberg/